Carmanyola mot català il·lustrat

Que hi haurà dins la Carmanyola?

Mot. Carmanyola, Carmany o Caramany, Portaviandes, Palpissera i Taifa pels de Terrassa. (Ni fiambrera ni tàper, túper o tupper)
Una carmanyola és una capsa o recipient amb tapa o tapadora, generalment metàl·lic o de diversos materials com llauna, vidre, plàstic, destinat a dur-hi algun aliment generalment cuit. La carmanyola ha estat sovint un recipient indispensable, que durant molt de temps ha servit per a transportar l'aliment preparat a casa, generalment per la mare, per anar a l'escola o d'excursió.
Etimologia: vegeu aquest article tan interessant: https://mingoforever.wordpress.com/2009/03/26/carmanyola-carmany-o-caramany/

Als buixots ens encanten les frases incòmodes, les converses absurdes, les situacions còsmiques, els barbarismes i els silencis. No volem que es perdin les expressions de carrer, les frases fetes de tota la vida, les dites i els refranys populars. Són una manera de posar-les al dia, d'actualitzar-les i recuperar-les.

SI T'AGRADEN ELS NOSTRES DISSENYS IL·LUSTRATS, ACUDITS, FRASES FETES I EXPRESSIONS CATALANES SEGUEIX-NOS AL NOSTREinstagram els buixots INSTAGRAM O AL instagram buixots FACEBOOK I/O COMPARTEIX LES BUIXOTS A LES TEVES XARXES SOCIALS