Li falta un bull com a les guixes frase feta en català il·lustrat

Li falta un bull com a les guixes

Frases fetes. Li falta un bull com a les guixes. Aquesta dita es fa servir per fer notar que algú no hi és tot, que ha perdut la raó, que actua d'una manera irracional, fent bogeries impròpies del que s'espera d'ell. Les guixes són uns llegums semblants als pèsols que necessiten d'un llarg temps de cocció perquè no quedin dures. Les guixes no només no són saludables, sinó que poden ser nocives per a l'organisme i, de fet, el seu consum està directament prohibit pel vigent Codi Alimentari espanyol. Això es deu al fet que aquest producte, quan es consumeix de forma freqüent, és el causant d'una malaltia greu anomenada litirismo, que provoca paraplegia, tremolors, deformacions a la columna vertebral, luxació d'articulacions, aneurismes aòrtiques i hemorràgies articulars. Això és degut a la presència d'alcaloides en aquest vegetal.

Als buixots ens encanten les frases incòmodes, les converses absurdes, les situacions còsmiques, els barbarismes i els silencis. No volem que es perdin les expressions de carrer, les frases fetes de tota la vida, les dites i els refranys populars. Són una manera de posar-les al dia, d'actualitzar-les i recuperar-les.

SI T'AGRADEN ELS NOSTRES DISSENYS IL·LUSTRATS, ACUDITS, FRASES FETES I EXPRESSIONS CATALANES SEGUEIX-NOS AL NOSTREinstagram els buixots INSTAGRAM O AL instagram buixots FACEBOOK I/O COMPARTEIX LES BUIXOTS A LES TEVES XARXES SOCIALS